Sunday, August 21, 2011

What up?

Dun Caddebostan'a gittik. Gunduz sicak, ortuler, cim ustu yayildik. Dinlendik muhabbet ettik... Hatta ben seneler seneler sonra ilk defa bisiklete bindim. Tabii ona binmek denirse... Guzel vakit gecirdik, sakin. Yaz'in son gunleri oldugu gunesin acisindan, aksama dogru degisen renginden, havanin kokusundan, etraftaki sari yapraklardan kendini belli ediyor artik. Sonbahar geliyor net hissediliyor.

Caddebostan sahil'de takilabilmek icin arabayi Migros'un arkasindaki otopark'a birakirsin. Bilen bilir. Biz de arabayi oraya park etmistik. Dun aksam, sahilden sonra hava kararmadan cadde'ye yemege gittik. Plan iftar saatinde arabaya binip hizla acik kopruden Avrupa tarafinda gecmek, eve gelmek. Yemekten sonra otoparka bir geldik ki arabamin arkasina onune arac parketmisler. Bayagi ortada kalmis gariban. Ben boyle zamanlarda genellikle cok sinirlenirim. Yani kim sinirlenmez? Bu sefer bende bir sakinlik... Herhalde gunun sakinliginin yansimasi. Orada genc bir cocuk dolaniyordu esofmanli benim arabayi gorunce sivisti. Daha kucuk bir cocuk 11-12 yaslarinda (ayni esofmandan giymis - takim bunlar belli) 'abla ben oraya park etmeyin dedim dinlemediler' dedi. 'Bunlari seni mi parkettiriyorsun buraya?' dedim. 'Ben yardimci oluyorum' dedi. O ne demekse? Oyle bir vasfi, gorevi yok bu cocugun tabii. Kornaya bastim, bekledik falan kimse gelip gitmiyor. Yaslica bir kadin ve daha da yasli annesi geciyordu yanimdan. Dediler ki gecen gun bizim de basimiza geldi ayni olay, cevredeki genc arkadaslardan rica ettik yolu tikayan arabayi tutup cekip kenara koydular biz de cikabildik boylece! 'Haydaa' dedim icimden olaya bak. Hatta yok daha neler! Sonra hemen benim arabamin yaninda baska bir arabanin icinden bir adam cikti. Megerse tum olanlari gormus. Neyse uzatmayayim, o sirada bir grup genc arkadas (aynen kadinin dedigi gibi) ellerinde basket topu cikageldiler. Adam seslendi 'gencler bir yardimci olur musunuz su yolu tikayan arabayi el birligiyle kaldiralim? Bu arabayi da kaldigi yerden cikartalim'. Onlar da tabii olur abi filan... kaldirip cektiler arabayi kenara, benimkinin de kicini duzelttiler kaldirip, cikabileyim diye, onunkini cek bununkini cek, saga sola derken cikabildim ben. Tesekkur ettim hepsine. El salladim sonra dogru evime geldim. Aradan resmen arabami cekip aldik el yordamiyla =)

Simdi sorarim dunyanin neresinde iki gerizakali (http://selengulun.blogspot.com/2010/04/sehir-hayat-geri-zekallar.html) gelip arabani ortada birakacak sekilde onune arkasina park eder? Ote yandan dunyanin neresinde 'arkadaslar ya bir yardim edin de...' diye baslayan bir cumle kurup o insanlari arabani kaldirarak cekmeye ikna edebilirsin? Dilema.

1 comment:

Nesta said...

neeee!?!?!?!??!
?+(=)/(+%=/+%?+^? ve daha nicesi!!

2010 tarihli linkteki geri zekalı portreleri ayrı bir drama!!!